Астронавт Кріс Фергюсон, командир екіпажу, якого призначили для польоту на Міжнародну космічну станцію, прийняв складне рішення. Однак це рішення не було пов’язано ані з механікою польоту, ані з безпекою членів екіпажу. Воно стосувалось того, що він вважає своєю найважливішою роботою – його родини. Фергюсон обрав перебування на Землі, аби бути присутнім на весіллі своєї дочки.

Всі ми іноді опиняємося перед необхідністю приймати складні рішення, які спонукають нас оцінити, що для нас справді важливо в житті, оскільки будь-який з варіантів треба обирати за рахунок іншого. Саме цій істині Ісус хотів навчити Своїх учнів та слухачів, істині стосовно найважливішого рішення в житті – рішення піти за Ним. За словами Ісуса, бути учнем означає “зректися самого себе” і піти за Ним (Мр. 8:34). Можливо, учні сподівались, що їм вдасться уникнути жертв, пов’язаних із слідуванням за Христом, і вони зможуть втілювати власні бажання. Однак Він нагадав їм, що тут треба обирати, що є більш важливим.

Ми часто спокушаємось на речі, які здаються дуже важливими, однак вони лише відволікають нас від слідування за Ісусом. Просімо Бога, аби Він щодня направляв нас у прийнятті рішень, щоб нам обирати мудро і прославляти Його своїм вибором.