У 1941 році при Оксфордському Університеті в Англії був заснований “Клуб Сократа”. Його створили з метою заохочення до дискусій між віруючими в Ісуса та атеїстами чи агностиками.

Релігійні дебати у світському університеті не є чимось незвичним, втім цікавим є те, що упродовж п’ятнадцяти років у цьому клубі головував відомий християнський теолог Клайв Льюїс. Готовий піддати випробуванню свої погляди, Льюїс вважав, що віра в Христа здатна витримати ретельну перевірку. Він знав, що існує надійний та розумний доказ для віри в Ісуса.

Льюїс виконував пораду Петра, яку він дав віруючим, розпорошеним через гоніння: “Господа Христа святіть у ваших серцях, і завжди готовими будьте на відповідь кожному, хто в вас запитає рахунку про надію, що в вас, із лагідністю та зі страхом” (1 Петр. 3:15). Апостол Петро каже про два важливих аспекти: у нас є належні підстави для надії в Христі, і ми повинні говорити про ці підстави “із лагідністю та зі страхом”.

Віра в Христа – це не релігійний ескапізм чи прийняття бажаного за дійсне. Наша віра ґрунтується на історичних фактах, включаючи воскресіння Ісуса і доказі творіння, яке свідчить про свого Творця. Покладаючись на Божу мудрість та силу Духа, будьмо готові викласти свої підстави для нашої віри у великого Бога.