Червневого вечора 2021 року над селищем пронісся смерч, зруйнувавши родинний амбар. То була болісна втрата, оскільки він перебував у власності родини ще з кінця 1800-х років. Коли Джон і Барбара наступного ранку їхали до церкви, вони побачили руйнування і почали думати, чим можна допомогти. Отже, вони зупинились і дізнались, що родині потрібна допомога в розчищенні завалів. Джон і Барбара швидко розвернули машину у зворотному напрямку і поїхали додому. Змінивши вдома одяг, вони повернулися назад, аби цілий день провести з родиною, допомагаючи в розчищенні завалів, утворених внаслідок сильного вітру. Послуживши родині, вони показали віру в дії.

Апостол Яків сказав, що “віра без діл – мертва” (Як. 2:26). Він наводить приклад Авраама, який у покірності пішов за Богом, не знаючи, куди йде (в. 23; див. Буття 12:1-4; 15:6; Євр. 11:8). Яків також згадує Рахав, яка показала свою віру в Бога Ізраїлю, сховавши розвідників, які прийшли оглянути місто Єрихон (Як. 2:25; див. Єг. 2; 6:17).

“Коли хто говорить, що має віру, але діл не має” (Як. 2:14), від цього немає жодної користі. Метью Генрі сказав: “Віра – це коріння, добрі діла – це плоди, і нам треба знати, що ми маємо і те, і інше”. Бог не потребує наших добрих діл, однак наша віра підтверджується нашими ділами.