Неспокійна душа ніколи не вдовольниться багатством та успіхом. Нещодавно померлий популярний співак міг би підтвердити цю істину. Його платівки майже сорок разів опинялися в десятці найкращих альбомів музики в стилі кантрі, і не менша кількість синглів займала перші місця в чартах. Але він також мав кілька шлюбів і сидів у в’язниці. Проте, маючи такі здобутки, одного разу він поскаржився: “У моїй душі занепокоєння, яке я не зміг перемогти ні творчістю, ні шлюбами, ні популярністю… Я й зараз його відчуваю. Напевно, воно буде зі мною аж до смерті”. На жаль, його вже немає серед нас, а ось спокій можна було знайти!

Господь Ісус закликає всіх змучених гріхом та його наслідками звернутися до Нього. “Прийдіть до Мене”, – каже Він. Коли ми приймаємо Його спасіння, Він знімає з нас тягар гріха і дає спокій (Мт. 11:28). Єдина умова – це повірити в Нього і навчитися в Нього “життя з надлишком” (Ів. 10:10). Прийнявши “ярмо” учнівства в Христа, ви “знайдете спокій душам своїм” (Мт. 11:29).

Коли ми приходимо до Христа, Він знімає з нас провину перед Богом і дає мир нашим неспокійним серцям, відкриваючи новий і не такий обтяжливий спосіб життя в Ньому. Він дає нам справжній спокій.