Популярний відеоролик, у якому ведмедиця намагається перевести чотирьох непосидючих ведмежат через вулицю зі жвавим рухом, викликав у мене посмішку з розумінням. Було зворушливо спостерігати, як вона одного за одним бере ведмежат і переносить їх через дорогу, а ті одразу прямують назад. Після низки безуспішних спроб мама ведмедиця нарешті змогла зігнати всіх чотирьох до купи, і перешкода була успішно подолана.

Невтомна праця батьків при вихованні дітей також послужила ілюстрацією для апостола Павла, який описував свою турботу про церкву в Солунах. Замість того, щоб стверджувати свій авторитет, апостол порівняв своє служіння солунянам із тим, як батько та мати піклуються про дітей (1 Сол. 2:7, 11). Глибока любов до новонавернених (в. 8) спонукала Павла просити, переконувати і навіть благати їх, щоб “гідно поводилися перед Богом” (в. 12). Цей палкий заклик був продиктований щирим бажанням бачити, як вони прославляють Бога у всіх сферах свого життя.

Ставлення Павла може стати добрим прикладом, особливо коли обов’язки по керівництву починають стомлювати. Натхненні Святим Духом, ми можемо дбайливо і наполегливо виявляти любов до тих, хто перебуває під нашою опікою, підбадьорюючи їх і спрямовуючи до Христа.