У 2021 після багатьох років напруженої праці в космос був запущений телескоп “Джеймс Вебб”. Розташований за півтора мільйони кілометрів від Землі, він допомагає людям досліджувати далекий космос, вивчати зірки та інші дива Всесвіту.

Це насправді дивовижний зразок космічних технологій. Якщо з ним все буде гаразд, ми отримаємо чудові фотографії, а також багато нової інформації. Але місія цього телескопа не є новою. Пророк Ісая говорив про вивчення зірок тисячі років тому. “Підійміть у височину ваші очі й побачте, Хто те все створив? Той, Хто зорі виводить за їхнім числом…” – писав він (Іс. 40:26). Щоночі вони говорять про Творця, Який дав початок нашому неосяжному Всесвіту (Пс. 18:3) і незліченним світилам, що безмовно прикрашають нічне небо.

І Сам Господь вирішує, скільки сяючих небесних тіл там має бути. “Вираховує Він число зорям, і кожній із них дає ймення” (Пс. 146:4). Коли людство запускає складні космічні апарати для дослідження Всесвіту, ми із захопленням стежимо за їхніми відкриттями, тому що всі вони вказують на Того, Хто створив Сонячну систему та все, що знаходиться за її межами. Так, “небо звіщає про Божую славу” (Пс. 18:2).