Ентоні, інструктор із плавання в Нью-Джерсі, побачив, як у затоці тоне позашляховик, і почув із кабіни крик водія: “Я не вмію плавати!” Автомобіль швидко поринав у каламутну воду. Зібрався натовп, але люди тільки метушилися і кричали. Тоді Ентоні підбіг до кам’янистого берега, відстебнув протез ноги і кинувся у воду. Завдяки швидкому рішенню інструктора, 68-річний водій незабаром був у безпеці на березі.

Іноді нам усім доводиться приймати важливі рішення. Згадаймо патріарха Якова, батька дванадцяти синів, який відкрито надавав перевагу 17-річному Йосипові. Не подумавши про наслідки, він подарував юнакові “квітчасте вбрання” (Бут. 37:3). В результаті брати зненавиділи Йосипа (в. 4), і коли з’явилась можливість, продали його в рабство (в. 28). Але в Єгипті Бог використав його, щоб зберегти сім’ю Якова та багатьох інших під час семирічного голоду (Бут. 50:20). Ключовим стало рішення Йосипа вчинити праведно і втекти від дружини Потіфара (Бут. 39:1-12). Через це він потрапив до в’язниці (в. 20), але потім зайняв друге місце в країні після фараона (Бут. 41).

Ентоні, ймовірно, був хорошим плавцем, однак і він мав прийняти рішення. Якщо ми любимо Бога і хочемо Йому служити, Господь допоможе нам приймати рішення, які будуть приємні Йому і принесуть користь людям. А якщо ви ще не довірилися Христу, то нехай це стане вашим головним рішенням у житті.