Роберт Тодд Лінкольн, син президента США Авраама Лінкольна, був присутній на трьох важливих подіях: смерті власного батька, а також убивстві президентів Джеймса Гарфілда і Вільяма Мак-Кінлі.

А тепер згадаємо апостола Івана, який був присутній на чотирьох найважливіших подіях в історії: останній вечері Христа, Його боротьбі в Гетсиманії, розп’ятті та воскресінні. Іван знав, що його головним завданням було нести у світ свідчення про ці події. У Євангелії від Івана 21:24 ми читаємо: “Це той учень, що свідчить про це, що й оце написав. І знаємо ми, що правдиве свідоцтво його!”

Ту ж думку він повторює у своєму Першому посланні, коли повідомляє, що пише про те, “що було від початку, що ми чули, що бачили власними очима, що розглядали, і чого руки наші торкалися, про Слово життя” (1 Ів. 1:1). Іван відчув відповідальність за те, щоб поширити свідчення про Христа. Чому? Ось його відповідь: “Що ми бачили й чули про те ми звіщаємо вам, щоб і ви мали спільність із нами” (в. 3).

Події нашого життя можуть бути дивовижними або повсякденними, але в будь-якому випадку Бог влаштовує їх так, щоб ми могли свідчити про Нього. Спочиваючи в благодаті та мудрості Христа, говоритимемо про Нього в будь-який час.