На обкладинці журналу “Life” від 12 липня 1968 року було розміщено моторошну фотографію голодуючих дітей у Біафрі (Нігерія) під час громадянської війни. Один хлопчик прийшов до пастора з цим журналом і запитав: “Бог про це знає?” Пастор відповів: “Тобі це важко зрозуміти, але так, Бог знає”. Тоді хлопчик заявив, що йому нецікавий такий Бог і пішов.

Подібні питання турбують не лише дітей, а й усіх нас. Я визнаю, що Божа мудрість незрівнянно вища за нашу, але в той же час мені б хотілося, щоб цей хлопець міг дізнатися про ту велику повість, яку Бог продовжує писати навіть у таких місцях, як колишня Республіка Біафра.

Ісус відкрив завісу таємниці над цією повістю перед учнями, які сподівалися, що Він захистить їх від негараздів. У відповідь на їхні очікування Він сказав: “Страждання зазнаєте в світі”. Але Господь пообіцяв, що “страждання” – це ще не кінець. Він уже “світ переміг” (Ів. 16:33). В останньому розділі Божої повісті всяка несправедливість буде усунута, всі рани зціляться.

Від книги Буття до Об’явлення Біблія багато разів стверджує, що Бог знищить усяке зло і виправить усі кривизни. Вона представляє нам люблячого Творця, наміри Якого ясні та недвозначні. Ісус сказав: “Це Я вам розповів, щоб мали ви мир у Мені” (в. 33). Нехай Його мир і присутність сьогодні заспокоять наші серця.