Коли в Елейн діагностували рак на пізній стадії, вона та її чоловік Чак знали, що залишилося зовсім недовго до того моменту, коли вона зустрінеться з Господом Ісусом. Вони обоє цінували обітницю Псалма 22, про те що Бог буде з ними, коли вони будуть іти найглибшою і найважчою долиною в їхньому п’ятдесятичотирирічному спільному житті. Вони мали надію, що Елейн була готова до зустрічі з Ісусом, адже вона повірила в Нього багато десятиліть тому.

Під час поховальної служби Чак сказав, що він продовжує і далі йти “долиною смертної темряви” (Пс. 22:4). Життя його дружини на небі вже почалося. Втім “смертна темрява” досі була з ним та з іншими, хто щиро любив Елейн.

Де нам знайти джерело світла, коли ми йдемо долиною смертної темряви? Апостол Іван каже: “Бог є світло, і немає в Нім жодної темряви” (1 Ів. 1:5). В Євангелії від Івана 8:12 Ісус проголосив: “Я Світло для світу. Хто йде вслід за Мною, не буде ходити у темряві той, але матиме світло життя”.

Ми, віруючі в Ісуса Христа, ходимо “у світлі обличчя [Його]” (Пс. 88:16). Бог обіцяв перебувати разом із нами і бути нашим джерелом світла навіть тоді, коли ми йдемо долиною смертної темряви.