“Якщо ти знайдеш цю зірку, то завжди зможеш знайти дорогу додому”. Це були слова мого батька, коли він навчав мене в дитинстві знаходити Полярну зірку. Тато служив у Збройних силах під час війни, і були моменти, коли його життя залежало від уміння орієнтуватися по нічному небу. Тому він подбав про те, щоб я знав назви та розташування кількох сузір’їв, але найбільше значення мало вміння знаходити Полярну зірку. Знання розташування цієї зірки означало, що я міг зорієнтуватися на місцевості і знайти те місце, де я повинен бути.

Святе Письмо розповідає про ще одну зірку важливого значення. “Мудреці зі сходу”, вчені мужі (з території, яка сьогодні охоплює Іран та Ірак) шукали на небі ознаки народження Того, Хто мав стати Божим Царем для Свого народу. Вони прийшли до Єрусалима і запитали: “Де народжений Цар Юдейський? Бо на сході ми бачили зорю Його, і прибули поклонитись Йому” (Мт. 2:1-2).

Астрономи не знають, що викликало появу Віфлеємської зорі, натомість у Біблії сказано, що її створив Бог, аби вона вказувала світу на Ісуса, на “зорю ясну” (Об. 22:16). Христос прийшов врятувати нас від гріхів і направити нас до Бога. Ідіть за Ним, і ви знайдете шлях до вічної оселі.