Хоча Патрік зазвичай не носив із собою гроші, цього разу, перед тим як вийти з дому, він вирішив покласти в кишеню п’ятидоларову купюру. Вже під час обідньої перерви в школі, де він працював, Патрік зрозумів, що Бог підготував його до задоволення нагальної потреби. Посеред галасу в їдальні він почув такі слова: “Скотті [дитині, яка потребувала допомоги] необхідно покласти 5 доларів на його рахунок, аби він міг харчуватися до кінця тижня”. Уявіть, які емоції сповнили Патріка, коли він віддав свої гроші, щоб допомогти Скотті!

У Посланні до Тита апостол Павло нагадав християнам, що вони врятовані “не з [їхніх] діл праведності” (Тит. 3:5), і щоб вони “дбали про добрі діла пильнувати” (в. 8; див. в. 14). Життя може бути насиченим, перевантаженим і неспокійним. Турбота про власний добробут може бути непосильною. Однак ми, віруючі в Ісуса, повинні бути готовими до добрих справ. Замість того, щоб перейматися тим, чого ми не маємо і не можемо зробити, давайте подумаємо про те, що ми маємо і що можемо зробити з Божою допомогою. Отже, ми допомагаємо людям у задоволенні їхніх потреб і цим прославляємо Бога. “Отак ваше світло нехай світить перед людьми, щоб вони бачили ваші добрі діла, та прославляли Отця вашого, що на небі” (Мт. 5:16).