Чудовий фільм 2019 року “Маленькі жінки” спонукав мене ще раз прочитати пошарпаний роман, особливо заспокійливі слова Мармі, мудрої та ніжної матері. Мене приваблює зображення в романі її непохитної віри, яка лежить в основі багатьох її слів підбадьорення для дочок. Одне з них мені особливо запам’яталося: “Неприємностей і спокус… може бути багато, але ви зможете подолати і пережити їх, якщо навчитеся відчувати силу і ніжність вашого Небесного Отця”.

Слова Мармі перегукуються з істиною, яка міститься в Книзі приповістей: “Господнє Ім’я – сильна башта: до неї втече справедливий і буде безпечний” (Пр. 18:10). У стародавніх містах будували вежі, щоб у разі небезпеки, наприклад, через напад ворога, можна було сховатися в безпечному місці. Так само і християни можуть відчути спокій під опікою Того, Хто “для нас – охорона та сила” (Пс. 45:2).

У Книзі приповістей 18:10 сказано, що захист походить від Божого “Імені”, тобто від усього Його єства. У Святому Письмі говориться, що “Бог милосердний, і милостивий, довготерпеливий, і многомилостивий та правдивий” (Вих. 34:6). Божий захист походить від Його могутньої сили, а також від ніжності та любові, яка спонукає Його дати притулок тим, хто страждає. Усім страдникам Небесний Отець пропонує притулок у Своїй силі та любові.