До одного з власників будинку доставили їжу на тисячу доларів – креветки, шаурму, салати та багато чого іншого. Однак чоловік не влаштовував вечірку. Насправді, шведський стіл замовив не він, а його шестирічний син. Як це сталося? Батько дозволив сину погратися телефоном перед сном, і хлопчик скористався ним, щоб придбати дорогі страви з кількох ресторанів. “Навіщо ти це зробив?” – запитав батько сина, який ховався під ковдрою. Шестирічний хлопчик відповів: “Я був голодний”. Апетит і незрілість хлопчика призвели до дорогого результату.

Апетит Ісава коштував йому набагато більше. Історія, яка міститься у 25-му розділі книги Буття, розповідає про те, що він був виснажений і відчайдушно потребував їжі. Ісав сказав своєму брату: “Нагодуй мене отим червоним… бо змучений я” (в. 30). У відповідь Яків попросив віддати йому первородство (в. 31). Право первородства включало в себе особливий статус первістка, благословіння від Бога, подвійну частку спадщини та привілей бути духовним лідером родини. Піддавшись своєму апетиту, Ісав “з’їв і випив” і “знехтував… первородство своє” (в. 34).

Якщо ми піддаємось спокусі і чогось бажаємо, звернімось до Небесного Отця, бо лише Він здатен втамувати голодну душу “добром” (Пс. 106:9).