Що може змусити когось допомагати конкуренту? Власник ресторану на ім’я Адольфо у Вісконсині вирішив підтримати інших місцевих власників ресторанів, які намагались адаптуватися до вимог, пов’язаних з Covid-19. Адольфо не з чуток знав про виклики під час пандемії. Натхненний щедрістю іншого місцевого підприємця, Адольфо витратив власні кошти на придбання подарункових карток на суму понад дві тисячі доларів, щоб роздати їх своїм клієнтам для використання в інших ресторанах своєї громади. Це прояв любові не лише на словах, але й на ділі.

Спираючись на найвищий прояв любові, продемонстрований Ісусом у Його готовності віддати Своє життя за людство (1 Ів. 3:16), апостол Іван заохочував своїх читачів також зробити наступний крок і показати любов у дії. Для Івана “покласти душі за братів” (в. 16) означало проявити таку саму любов, яку виявив Ісус. Ця любов найчастіше набуває форми повсякденних, практичних дій, наприклад, ділитися матеріальними благами. Недостатньо любити словами. Любов вимагає щирих, значущих вчинків (в. 18).

Втілення любові в життя може бути важким, тому що часто вимагає пожертвувати чимось або поставити себе в невигідне становище заради іншої людини. Втім з Божим Духом і з думкою про Його щедру любов до нас ми можемо зробити наступний крок любові.