Мало що звучить так прекрасно, як слова, що тебе люблять і моляться за тебе. Коли твій друг каже, що молиться за тебе, – це наче поцілунок неба.

Як чудово знати, що завдяки Божій любові до нас, наші молитви – це ніжний дотик у відповідь! Інколи в молитві ми не завжди знаходимо правильні слова й маємо відповідні почуття, але Ісус навчав Своїх послідовників, “що треба молитися завжди, і не занепадати духом” (Лк. 18:1). Боже Слово вчить нас, що одна з причин неослабної нашої молитви – це той факт, що Ісус знаходиться праворуч Бога і заступається за нас (Рим. 8:34).

Ми ніколи не буваємо самотніми в молитві, тому що Ісус клопочеться за нас. Він чує наші молитви й звертається до Свого Отця від нашого імені, прагнучи нам блага. Нам непотрібно хвилюватись про те, наскільки красномовно звучать наші слова, тому що Ісус розуміє нас. Він допомагає нам у всьому, передаючи Богу наші потреби. Господь також знає, коли ті чи інші наші прохання не принесуть нам благо. Він ставиться до кожної нашої молитви з довершеною мудрістю й великою любов’ю.

Ісус – це найкращий Друг, Який заступається за нас, виявляючи безмірну ласку. Його молитви за нас настільки прекрасні, що їх неможливо виразити людською мовою. І це має спонукати нас завжди молитися з подякою.