“Старший пілот включив сигнал «пристебніться», який означає, що ми опинилися в зоні турбулентності. Будь ласка, негайно поверніться на свої місця й пристебніть ремні безпеки”, – таке попередження озвучують стюардеси, коли літак починає трясти, тому що без цього засобу безпеки пасажир має ризик травмуватися.

На жаль, життя нечасто попереджає нас про різні негаразди, що можуть спіткати нас на шляху. Але наш люблячий Отець знає про них і, виявляючи велику турботу, закликає нас приносити Йому всі свої тривоги, проблеми й страхи. Святе Письмо нагадує нам: “Бо ми маємо не такого Первосвященика, що не міг би співчувати слабостям нашим, але випробуваного в усьому, подібно до нас, окрім гріха. Отож, приступаймо з відвагою до престолу благодаті, щоб прийняти милість та для своєчасної допомоги знайти благодать” (Євр. 4:15-16).

В періоди життєвої турбулентності найкраще, що ми можемо зробити – це приходити до Небесного Отця в молитві. Фраза “для своєчасної допомоги знайти благодать” означає, що ми наче “пристебнуті” до Його присутності. Отже, маємо мир у загрозливі моменти, коли приносимо свій неспокій до Того, Хто сильніший за всі наші проблеми! Коли життя дуже “трясе” нас, маємо молитися. Господь проведе нас крізь будь-яку “турбулентність”.