Був дуже холодний, зимовий день, і я швидко хотів подолати вкриту льодом дорогу від машини до затишного дому. Наступне, що пам’ятаю, – я опинився на землі; гомілки вивернуті назовні, а коліна завернуті всередину. Я нічого не зламав, але було дуже боляче. Знадобилося декілька тижнів, щоб я цілком одужав.

Хто з нас не мав подібного досвіду падіння? Було б чудово, якби завдяки чомусь або комусь ми могли б постійно триматися на ногах! Хоча неможливо назавжди вберегти себе від фізичного падіння, але є Той, Хто завжди готовий допомогти нам у наших намаганнях прославляти в своєму житті Христа – готовий зміцнити нас, щоб у будь-яку мить ми радісно стояли перед Ним і не падали.

Нас щодня спіткають різні спокуси (навіть небіблійні вчення), щоби збочити нас і заплутати. Але зрештою не власними зусиллями ми боронимося від падіння, крокуючи стежками цього світу. Велику впевненість нам дарує та істина, що коли ми зберігаємо спокій, а не вибухаємо гнівом, коли вибираємо чесність замість неправди, любов замість ненависті та істину замість омани, – все це робить Божа сила, що зберігає нас від падіння (Юд. 1:24).

І коли ми в день повернення Христа стоятимемо перед Богом непорочними, та слава, що ми її принесемо Богу за Його підтримуючу благодать, лунатиме цілу вічність (Юд. 1:25).