Мої батьки привчали мене любити всі музичні жанри – від кантрі до класики. Тож, моє серце калатало у грудях, коли я увійшов до Московської консерваторії – одного з найвідоміших концертних залів Росії, – щоб послухати Московський державний симфонічний оркестр. Коли музиканти під керівництвом диригента дуже майстерно виконували один із творів Чайковського, музичні теми поступово вилились у могутнє крещендо. То був чарівний момент: публіка у захопленні аплодувала стоячи.

Святе Письмо має наймогутніше крещендо в історії, кульмінацією якого є смерть та воскресіння Ісуса Христа. Відразу після того, як у Едемському саду Адам та Єва впали в гріх, Бог пообіцяв прихід Спасителя (Бут. 3:15). Ця обітниця гучно звучала в жертвоприношенні пасхального агнця (Вих. 12:21), в надіях пророків (1 Петр. 1:10) та сподіваннях Божого народу.

1 Івана 4:14 незаперечно вказує напрямок руху Божої історії спасіння: “І ми бачили й свідчимо, що Отець послав Сина Спасителем світу”. Як саме вказує? Бог виконав Свою обітницю і послав Свого Сина, щоб Він вмер, воскрес і відновив наші стосунки з Творцем. Одного дня Він повернеться і відновить все творіння.

Коли пам’ятаємо, що для нас зробив Божий Син, то радіємо великому крещендо Божої благодаті, спасіння нас і світу, і прославляємо Ісуса Христа!