Будучи паралізованим через травму спини, Марті все таки ж вирішив повернутися до коледжу й отримати диплом. Його мати, Джуді, допомогла йому здійснити цю мрію. Вона сиділа разом із ним на кожній лекції, конспектувала і допомагала в технологічних моментах. Вона навіть тримала його на сцені, коли йому вручали диплом. Завдяки помочі матері, Марті зробив те, що в іншому випадку було б просто неможливим.

Ісус Христос знав, що Його учні потребуватимуть подібного роду допомоги, після того як Він залишить цю землю. Попереджаючи про те, що Він скоро їх залишить, Христос сказав, що через Святого Духа вони матимуть новий спосіб зв’язку з Богом. Святий Дух стане для них Помічником, що кожного моменту буде навчати їх, скеровувати – і буде не просто з ними, а також в них (Ів. 14:17, 26).

Дух Божий допомагатиме їм, звершуючи в їхніх серцях Божу працю, завдяки якій вони вистоять серед усіх випробувань, що було б неможливим, якби вони самотужки звершували місію розповсюдження Євангелії. Вони мали бути впевненими, що у важкі моменти Дух Святий нагадає їм усе, що Ісус Христос їм казав (Ів. 14:26): “Серце ваше нехай не тривожиться… Любіть одне одного… Я є воскресіння та життя”.

Якщо ви зараз проходите крізь випробування, з якими неспроможні впоратися, можете покластися на постійну поміч Святого Духа.