Сьогодні Джеф є молодіжним пастором у тому самому місті, в якому колись вживав героїн. Бог дивовижним чином змінив його серце і обставини. “Я хочу вберегти дітей від помилок, які я зробив, і від болю, якого я зазнав, – сказав Джеф. – І Господь Ісус їм допоможе”. З часом Бог звільнив його від наркотичної залежності і, незважаючи на його минуле, доручив важливе служіння.

У Бога є способи, як обертати безнадійні ситуації на несподіване благо. Йосипа продали у рабство в Єгипет, висунули хибні обвинувачення і заточили у в’язницю, де він роками перебував у забутті. Однак Бог відновив Йосипа і зробив його другим після фараона. На цій посаді він зміг врятувати від голодної смерті багатьох людей, в тому числі і своїх братів, які його продали. В Єгипті Йосип одружився і у нього народилися діти. Свого другого сина він назвав Єфремом (від єврейського слова, яке означає “двічі родючий”), пояснивши: “Розмножив мене Бог у краї недолі моєї” (Бут. 41:52).

Історії Джефа і Йосипа, розділені майже чотирма тисячоліттями, вказують на одну й ту саму незмінну істину: навіть найтяжчі місця у нашому житті можуть стати родючим ґрунтом для Божої допомоги і Його благословінь багатьом людям. Любов і сила Спасителя ніколи не змінюються, і Він завжди вірний тим, хто на Нього покладається.