Лідер нашої університетської співочої групи диригував і водночас акомпанував нам на фортепіано, майстерно балансуючи між цими здібностями. По завершенні одного з концертів він виглядав особливо стомленим, тому я поцікавився у нього, чи з ним все гаразд. Лідер відповів: “Я ніколи раніше цього не робив”. Потім він пояснив: “Фортепіано було настільки розладнане, що я мусив увесь концерт грати у двох різних тональностях, лівою рукою в одній тональності, а правою – в іншій!” Мене приголомшила його дивовижна майстерність. А ще більше я був здивований Тим, Хто створив людей здатними на такі справи.

Цар Давид висловив ще більше здивування, коли написав наступні рядки: “Прославляю Тебе, що я дивно утворений! Дивні діла Твої, і душа моя відає вельми про це” (Пс. 138:14). Дива творіння, чи то в людських здібностях, чи то в чудесах природи, говорять про велич Творця.

Одного дня, коли ми перебуватимемо у Божій присутності, люди з кожного покоління прославлятимуть Бога словами: “Достойний Ти, Господи й Боже наш, прийняти славу, і честь, і силу, бо все Ти створив, і з волі Твоєї існує та створене все” (Об. 4:11). Дивовижні уміння, які Бог нам дає, та велика краса, яку Він створив, є достатньою причиною, щоб Його прославити.