Він повірив в Ісуса і дуже хотів читати Біблію. Але від вибуху він втратив зір і обидві руки. Почувши про жінку, яка читала шрифт Брайля губами, він спробував зробити так само, однак лише виявив, що нервові закінчення на його губах також були пошкоджені. Пізніше він неймовірно зрадів, дізнавшись, що може читати шрифт Брайля язиком! Він віднайшов спосіб читати Святе Письмо і насолоджуватися ним.

Пророк Єремія, отримавши Божі слова, також відчув радість і задоволення. Він сказав: “Як тільки слова Твої знаходилися, то я їх поїдав, і було слово Твоє мені радістю і втіхою серця мого” (Єр. 15:16). На відміну від юдеїв, які зневажали Божі слова (Єр. 8:9), Єремія їх виконував і насолоджувався ними. Однак через свою покірність Богу пророк зазнав зневаги і несправедливого переслідування (Єр. 15:17).

Можливо, дехто з нас пережив щось подібне. Колись ми радісно читали Біблію, однак покірність Богу призвела до страждання і нехтування з боку інших людей. Ми, як Єремія, можемо принести своє збентеження Богу. Бог відповів Єремії, повторивши обітницю, яку дав, коли вперше покликав його бути пророком (вв. 19-21; дивіться Єр. 1:18-19). Бог нагадав йому, що Він ніколи не залишає Своїх людей. Ми також можемо мати цю впевненість. Бог вірний і ніколи нас не залишить.