“О, ні!” – пролунав голос моєї дружини, коли вона ввійшла до кухні. У ту саму мить з неї вибіг наш 40-кілограмовий лабрадор Макс.

У роті він тримав ягнячу ніжку, яку витягнув з каструлі, що стояла дуже близько до краю стола. З цією здобиччю Макс спробував сховатися під ліжком. Але там змогли поміститися тільки голова і плечі. Інша частина тіла з підібганим хвостом зрадницьки стирчала зовні. Звичайно, знайти викрадача не склало труднощів.

“Ох, Макс, – прошепотів я, – твій «гріх» тебе знайшов”. Мені згадалося, як Мойсей переконував Рувимових та Ґадових синів бути слухняними Богу і стримати дану обіцянку. Він їм сказав: “А якщо не зробите так, то ви згрішили Господеві, і знайте, що ваш гріх знайде вас” (Чис. 32:23).

Гріх на якусь мить може здатися гарним, однак він викликає великий біль через відокремлення від Господа. Мойсей нагадував народу, що Бог нічого не упускає з виду. Один біблійний автор написав: “І немає створіння, щоб сховалось перед Ним, але все наге та відкрите перед очима Його, – Йому дамо звіт” (Євр. 4:13).

Хоч святий Бог і бачить усе, Він з любов’ю спонукає нас визнати свій гріх і покаятися в ньому (відвернутися від нього), та слідувати за Господом у правді (1 Ів. 1:9). Тому підемо з любов’ю за Ним.