Одного разу влітку я зіткнулася з завданням, яке здавалося нездійсненним – великий письмовий проєкт зі стислими строками. Працюючи над ним день за днем і намагаючись заповнювати сторінки словами, я відчула себе виснаженою і знеохоченою, та вже хотіла відмовитися від нього. Тоді мудра подруга запитала мене: “Коли ти востаннє відпочивала? Можливо, тобі треба трохи відпочити і скуштувати щось смачненьке?”

Я одразу усвідомила її правоту. Її порада нагадала мені про Іллю і жахливу звістку, яку він отримав від Єзавелі (1 Цар. 19:2), хоча мій письмовий проєкт, звичайно, зовсім не рівнявся до скрутних обставин пророка. Після перемоги Іллі над лжепророками на горі Кармел Єзавель послала йому сказати, що схопить його та вб’є. Ілля впав у відчай і бажав померти. Однак потім він отримав змогу добре поспати, і до нього двічі приходив ангел з їжею. Після того, як Бог відновив його фізичні сили, він був здатен продовжити свою подорож.

Якщо “дорога тяжка” для нас (в. 7), можливо, нам потрібно відпочити і скуштувати здорову та смачну їжу. Якщо ми змучені та голодні, то легко можемо піддатися розчаруванню або страху. Однак, коли Бог через Свої засоби задовольняє наші фізичні потреби, наскільки це можливо у грішному світі, ми можемо зробити наступний крок у служінні Йому.