Мінг Тек прокинувся з сильним головним болем і подумав, що це черговий напад мігрені. Однак, вставши з ліжка, він впав додолу. Його доправили до лікарні, де лікарі повідомили, що у нього стався інсульт. Після чотирьох місяців реабілітації до нього повернулася здатність думати, говорити і ходити. Однак ходьба все ще спричиняє йому біль. Він часто впадає у відчай, втім знаходить велику втіху, коли читає книгу Йова.

Йов за один день втратив усе своє багатство і своїх дітей. Попри жахливі новини, він спочатку з надією звернувся до Бога і прославив Його за те, що Господь є джерелом усього. Йов визнав Божу суверенність навіть під час лиха (Йов 1:21). Нас вражає сильна віра Йова, втім його також охоплював і відчай. Втративши своє здоров’я (Йов 2:7), він прокляв день свого народження (Йов 3:1). Йов не приховував від друзів та Бога свій біль. Зрештою він визнав, що Бог допускає усе: і добре, і погане (Йов 13:15; 19:25-27).

У своїх стражданнях ми також можемо вагатися між відчаєм і надією, між сумнівом і вірою. Бог не вимагає від нас бути безстрашними перед скрутою, натомість Він запрошує нас прийти до Нього зі своїми питаннями. Попри коливання нашої віри ми можемо бути впевнені у Божій незмінній вірності.