У квітні 2019 року передмістя Вікторвілла в штаті Каліфорнія заполонило перекотиполе. Сильні вітри принесли із сусідньої пустелі Мохаве пагористі бур’яни, які там ростуть. Ці рослини можуть виростати до двох метрів у висоту і стати великою проблемою, особливо коли вони відокремлюються від коріння і починають нестися вітром, розсипаючи своє насіння.

Читаючи в Книзі пророка Єремії опис людини, чиє серце “від Господа… відступає” (Єр. 17:5), я уявляю перекотиполе. Ті, хто покладається “на людину”, будуть, “як голий той кущ у степу”, і не зможуть побачити, що “добре прийшло” (Єр. 17:5-6). Цілковитою протилежністю є ті люди, які покладаються на Бога. Їхнє міцне і глибоке коріння отримує живлення від Господа, що дає їм змогу процвітати навіть у посушливих умовах.

Коріння є і в перекотиполе, і в дерев. Однак перекотиполе відокремлюється від джерела свого живлення, що призводить до засихання і смерті. Дерева, навпаки, поєднані зі своїм корінням, яке дає їм змогу квітнути і процвітати – воно живить їх у скрутні часи. Якщо ми тримаємось за Бога, черпаючи силу і підбадьорення в біблійній мудрості та в молитві, ми також зможемо отримати життєдайне і життєствердне Боже живлення.