Олімпійський бігун Райан Холл є рекордсменом США в напівмарафоні. Він пробіг дистанцію у двадцять один кілометр за п’ятдесят дев’ять хвилин і сорок три секунди, ставши першим атлетом у США, який пробіг цю дистанцію менше ніж за годину. Разом з рекордними перемогами Райан Холл пізнав і розчарування від нездатності завершити забіг у інших змаганнях.

Відчувши смак перемоги і поразки, Райан Холл каже, що його підтримує віра в Господа Ісуса Христа. Одним з його улюблених біблійних віршів є підбадьорливе нагадування з Книги Приповістей, що “праведний сім раз впаде – та зведеться” (Пр. 24:16). Цей вірш нагадує, що на шляху праведних, які довіряють Богу і мають належні з Ним стосунки, все одно траплятимуться труднощі. Однак, якщо вони продовжують звертатися до Бога навіть у скруті, Він обов’язково допоможе їм знову піднятися.

Можливо, ви нещодавно зазнали невдачі, вас охопило спустошливе розчарування і тепер вам здається, що ваше відновлення вже неможливе? Святе Письмо спонукає не покладатися на власні сили, а продовжувати довіряти Богу і Його обітницям. Якщо ми довіряємо Господу, Божий Дух допомагає нам долати всі труднощі, які трапляються нам у житті (2 Кор. 12:9).