Ранкові години можуть бути болісними для моєї подруги Альми, матері двох дітей. Вона каже: “Коли навкруги тихо, мене охоплює хвилювання. Виконуючи ранкові домашні справи, я починаю думати про наші фінансові питання, про здоров’я та навчання дітей”.

Коли чоловік її покинув, Альма взяла на себе відповідальність виховувати двох дітей. “Це важко, – каже вона, – однак я знаю, що Бог бачить мене і мою родину. Він дає мені сили працювати на двох роботах, забезпечувати наші потреби і допомагати дітям щодня відчувати Божий провід”.

Єгиптянка Аґар, служанка Сари, зрозуміла, що означає бути побаченою Богом. Завагітнівши від Аврама, вона почала легковажно ставитись до Сари (Бут. 16:4), а та також недобре поставилась до неї і змусила тікати в пустелю. Аґар лишилася сама, тому майбутнє здавалося похмурим і безнадійним для неї та її ще ненародженої дитини.

Однак саме в пустелі до неї прийшов “Ангол Господній” (в. 7) і сказав: “Прислухавсь Господь до твоєї недолі” (в. 11). Ангел Божий сказав Аґар, що їй робити, і відкрив майбутнє, яке чекає на неї та на її дитину. Від неї ми дізнаємось про одне з імен Бога: Ел-Рої, “Той, Хто бачить” (в. 13).

Як Аґар, ви можете йти важкою дорогою, почуватися загубленими і самотніми. Однак пам’ятайте, що Бог бачить вас навіть у пустелі. Зверніться до Нього і покладіться на Його провід.