Подружжя, яке розглядало велику абстрактну картину, помітило під нею відкриті банки з фарбами та пензлі. Припустивши, що то була незакінчена робота, до якої кожен міг долучитися, вони додали до картини декілька мазків і пішли. Однак художник навмисно залишив фарби та пензлі, як частину готової експозиції. Переглянувши записи з відеокамер, представники галереї зрозуміли, що трапилось непорозуміння, і не оштрафували це подружжя.

Ізраїльтяни, які жили на схід від Йордану, спричинили непорозуміння, збудувавши на узбережжі річки великий жертівник. Західні племена сприйняли це за бунт проти Бога, бо кожен знав, що єдиним місцем для поклоніння була скинія (Єг. 22:16).

Напруга зростала, допоки східні племена не пояснили, що споруджений жертівник був лише репродукцією Божого жертівника. Вони просто хотіли, аби нащадки, дивлячись на нього, усвідомлювали свій духовний та кровний зв’язок з іншими ізраїльськими племенами (вв. 28-29). Вони вигукнули: “Бог богів Господь, – Він знає!” (в. 22). На щастя, інші племена їх зрозуміли і, прославивши Бога, повернулися додому.

Оскільки Бог “вивідує всі серця та знає всякий витвір думок” (1 Хр. 28:9), Йому відомі мотиви кожної людини. Він може дати нам можливість пояснити свої вчинки або ж дати благодать, яка нам потрібна, щоб простити завдані образи. Звертаймось до Нього у своєму прагненні зберегти єдність з іншими людьми.