Дивовижно, однак Генделю знадобилося лише двадцять чотири дні, щоб написати оркестрову музику для ораторії “Месія”, ймовірно, найбільш відомої на сьогодні музичної композиції, яку щороку тисячі разів виконують у всьому світі. Величний твір досягає кульмінації приблизно через дві години від початку його виконання; цією кульмінацією є найвідоміша частина ораторії “Алілуя”.

Коли звуки труб і литавр сповіщають про початок хорового співу, розмаїте багатоголосся починає співати слова з книги Об’явлення 11:15: “Він зацарює на вічні віки!” Це величне проголошення надії на вічність з Ісусом у небесах.

Багато слів у ораторії “Месія” взято з книги Об’явлення, з оповіді апостола Івана про видіння, яке він побачив у кінці свого життя і яке змальовує події, пов’язані з поверненням Христа. У книзі Об’явлення Іван знову і знову говорить про повернення на землю воскреслого Ісуса, яке буде супроводжуватися радісним і гучним хоровим співом (Об. 19:1-8). Світ радітиме, бо Ісус знищить сили темряви та смерті і встановить Царство миру.

Одного дня всі люди на небі разом співатимуть про велич Ісуса і про благословіння Його вічного царювання (Об. 7:9). А сьогодні ми живемо, працюємо, молимось і з надією чекаємо.