У серпні 2021 року в місті Вейверлі, штат Теннессі, пройшли сильні зливи, які більше ніж втричі перевищили прогнозовані показники опадів. Унаслідок сильного шторму загинуло двадцять людей і було зруйновано сотні будинків. Якби не співчуття та майстерність пілота гелікоптера Джоела Бойєрса, людські втрати були б ще більшими.

Пілот полетів на виклик жінки, яка турбувалася про своїх близьких. Дивлячись на палаючі будинки та машини у вітті дерев, Бойєрс зауважив: “Унизу був лише мутний бурхливий потік води”. Однак пілот відважно летів на порятунок дванадцяти людей, які перебували на дахах своїх будинків.

У житті ми часто опиняємось у бурхливих потоках, хоч і не в буквальних, але цілком реальних! У періоди непевності та нестабільності ми почуваємося приголомшеними та вразливими, безсилими психологічно, емоційно і духовно. Втім не варто впадати у відчай.

У Псалмі 17 написано, що в Давида було багато сильних ворогів, однак Бог був могутнішим. Наскільки могутнішим? Настільки, що Давид використав численні метафори, щоб змалювати Його могутність (вв. 2-3). Господь настільки могутній, що може врятувати від глибоких вод та сильних ворогів (вв. 17-18). Настільки могутній, що ми завжди можемо звернутися до Нього в Ім’я Ісуса, незалежно від глибини “вод”, які нас оточують (в. 4).