Місяць: Грудень 2022

Гідний фініш

У 2019 році в Польщі відбулися Всесвітні ігри ветеранів спорту. В них прийняла участь найстарша спортсменка Індії на ім’я Ман Каур. Їй було 103 роки. Дивовижно, що Ман Каур завоювала золото в чотирьох видах змагань (метання списа, штовхання ядра, біг на 60 і на 200 метрів). Втім найбільш вражаючим стало те, що в змаганнях із бігу вона побила власний рекорд, який встановила у 2017 році! Прабабуся показала світу, як можна гідно фінішувати.

Благодать посеред хаосу

Я мирно дрімав, як раптом з підвалу пролунав різкий звук, від якого завібрували стіни. Це мій син узяв акорд на своїй електрогітарі. Дрімота одразу зникла. Через декілька секунд пролунала інша музика. Донька почала грати на піаніно гімн “О, благодать”.

Такий, як є

Молода жінка не могла заснути. Вона вже багато років страждала від фізичної вади, а завтра їй треба було опинитися в центрі уваги на церковному ярмарку, щоб зібрати пожертви на отримання вищої освіти. “Однак я не гідна цього” , – думала Шарлотта Елліотт. Ворочаючись у ліжку, вона сумнівалась як у власних здібностях, так і у своїй духовності та благочесті. Наступного дня, все ще не маючи спокою, вона взяла до рук перо і написала слова відомого нам гімну:

У всіх наших справах

У 1524 році Мартін Лютер поділився спостереженням: “У всіх торговців є одне загальне правило, їхній головний принцип: поки я отримую прибуток і задовольняю свою жадобу, мені байдуже, що з ближнім”. Понад двісті років по тому власник крамниці Джон Вулман із міста Маунт-Холлі (штат Нью-Джерсі) вирішив, що його керівним принципом у всіх справах буде посвята Христу. Він боровся за звільнення рабів, тому відмовився купувати бавовну і барвники в компаній, які використовували примусову працю. Вулман прагнув мати чисте сумління, любити ближніх і чесно вести всі свої справи.

В одному ритмі

Люди завжди любили слухати історії. Задовго до появи писемності знання передавались за допомогою історій. Слухаючи і читаючи казки, ми відчуваємо задоволення. Щойно прозвучать слова “Одного разу в давнину…”, як ми одразу сповнені уваги. Захоплююча розповідь не лише приносить задоволення. Якщо люди слухають разом, у них навіть серця можуть почати битися в одному ритмі! Хоча кожна людина має особливий серцевий ритм, який може змінюватись упродовж дня, нещодавні дослідження показали: якщо група людей одночасно слухає одну й ту саму історію, пульс у кожного з учасників групи може одночасно як пришвидшуватись, так і сповільнюватись!

Коли ви боїтесь

Мені назначили пройти медичне обстеження. Хоча останнім часом у мене не було жодних проблем зі здоров’ям, мені все одно було страшно. В пам’яті з’являлись спогади про неочікуваний діагноз, який мені якось поставили в далекому минулому. Я знала, що Бог зі мною, і мені треба просто довіритись Йому. Однак все одно боялась.

Ідеальна картинка

Різдвяне відео родини Баркерів було ідеальним. Три пастухи в широких халатах (молодші сини) сиділи навколо багаття на зеленій галявині. Раптом з вершини пагорба зійшов ангел – їхня старша сестра, яка виглядала чудово, хіба що тільки рожеві кросівки не відповідали загальній картині. Фонова музика стала більш напруженою, пастухи з подивом дивилися на небо. Стежка, що тягнулася крізь галявину, привела їх до немовляти – їхнього маленького братика, який лежав у сараї сучасного дизайну. Тепер старша сестра виконувала роль Марії.