Міжнародна дослідницька група створила безпілотник, який імітує рухи конкретного птаха – стрижа. Ці птахи можуть літати зі швидкістю до 145 кілометрів на годину і здатні зависати, пікірувати, швидко розвертатися і раптово зупинятися. Однак дрон-орнітоптер все ще поступається птахові. Один із дослідників сказав, що птахи “мають кілька наборів м’язів, які дозволяють їм літати неймовірно швидко, складати крила, крутитися, відкривати пір’яні щілини і економити енергію”. Він визнав, що зусилля його команди поки що змогли відтворити лише “10 відсотків біологічного польоту”.

Бог наділив створіння нашого світу різноманітними дивовижними здібностями. Спостереження за ними можуть стати джерелом мудрості для нас. Мурашки навчають нас збирати ресурси, борсуки показують цінність надійного притулку, а сарана вчить, що сила в кількості (Пр. 30:25-27).

В Біблії сказано, що Бог “Своєю премудрістю міцно поставив вселенну” (Єр. 10:12), і що в кінці кожного кроку в процесі творіння Він підтверджував, що створене Ним було “добре” (Бут. 1:4, 10, 12, 18, 21, 25, 31). Бог, Який створив “птаство, що літає над землею під небесною твердю” (в. 20), дарував нам здатність поєднувати Його мудрість із нашими міркуваннями. Подумайте сьогодні про те, чого вас може навчити вишуканий дизайн природного світу.