“Іди до світла!” – порадив мій чоловік, коли ми недільного дня намагалися знайти вихід з великої лікарні. Ми відвідували друга, і коли вийшли з ліфта, то не змогли нікого знайти, хто міг би вказати нам шлях до вхідних дверей і до яскравого сонячного світла Колорадо. Блукаючи напівтемними коридорами, ми нарешті зустріли чоловіка, який побачив нашу розгубленість. “Ці коридори виглядають однаково, – сказав він. – Однак вихід там”. За його вказівками ми знайшли вхідні двері, які дійсно вели до яскравого сонячного світла.

Господь Ісус закликав розгублених невіруючих людей вийти з духовної темряви і слідувати за Ним. “Я Світло для світу. Хто йде вслід за Мною, не буде ходити у темряві той, але матиме світло життя” (Ів. 8:12). У Його світлі ми бачимо камені спотикання, гріх та сліпі плями, і дозволяємо Йому видалити цю темряву з нашого життя, коли Він осяває Своїм світлом наші серця і шлях. Подібно до вогняного стовпа, який вів ізраїльтян через пустелю, світло Христа приносить нам Божу присутність, захист і керівництво.

За словами євангеліста Івана, Ісус є “Світлом правдивим” (Ів. 1:9), “і темрява не обгорнула його” (в. 5). Замість того, щоб блукати по життю, шукаймо Його проводу, яким Він осяває наш шлях.