У 1701 році Англіканська церква заснувала “Товариство розповсюдження Євангелія”, щоб відправляти місіонерів по всьому світу. Своїм девізом вони обрали фразу “Transiens adiuva nos” , що в перекладі з латинської означає: “Прийдіть і допоможіть нам”. Таким був заклик до посланців Євангелія ще з першого століття, коли послідовники Ісуса несли послання Його любові та прощення у світ, який відчайдушно цього потребував.

Фраза “прийдіть і допоможіть нам” походить від “македонського поклику”, описаного в 16-му розділі книги Дії святих апостолів. Павло разом із командою прибув до Троади на західному узбережжі Малої Азії (сучасна Туреччина, в. 8). Там “Павлові з’явилось видіння вночі: якийсь македонянин став перед ним і благав його, кажучи: «Прийди в Македонію, і нам поможи!»” (в. 9). Після цього видіння Павло і його співробітники одразу вирішили “піти в Македонію” (в. 10). Вони зрозуміли важливість цього заклику.

Не всі покликані перетинати моря, однак ми можемо своїми молитвами і фінансами підтримати тих, хто це робить. Також кожен із нас може розповісти про Христа комусь чи то в кімнаті, чи то на вулиці, чи то в громаді. Молімося, аби через нас наш добрий Бог надав людям найбільшу допомогу – можливість для прощення в Ім’я Ісуса.