Коли я приєдналася до групи християнських авторів дитячих книг, які молилися один за одного і допомагали поширювати інформацію про свої книги, деякі люди говорили, що ми “нерозумні, бо працюємо з конкурентами”. Натомість наша група прагнула до лідерства, орієнтованого на Боже Царство. Ми прагнули до спільноти, а не до конкуренції. У нас була одна мета – поширювати Євангеліє. Ми служили одному Царю – Ісусу. Разом ми досягаємо більшої кількості людей своїм свідченням про Христа.

Закликавши Мойсея обрати сімдесят старійшин з досвідом лідерства, Господь сказав: “Я зійду, і буду розмовляти там із тобою, і візьму від Духа, що на тобі, і покладу на них, – і вони носитимуть із тобою тягара того народу, і не будеш носити ти сам” (Чис. 11:16-17). Згодом Ісус Навин побачив, як двоє зі старійшин почали пророкувати, і попросив Мойсея зупинити їх. Однак Мойсей відповів: “Чи ти заздрісний за мене? О, якби-то ввесь Господній народ став пророками, коли б дав Господь Духа Свого і на них!” (в. 29).

Щоразу, коли ми зосереджуємося на конкуренції чи порівнянні, які заважають нам працювати з іншими, Святий Дух може дати нам силу відкинути цю спокусу. Якщо ми просимо Бога виховати в нас лідерство, орієнтоване на Боже Царство, Він поширює Євангеліє по всьому світу та полегшує наш тягар служіння.