Місяць: Серпень 2017

Божа сяюча краса

Острів Лорд-Хау – це маленький рай з білим пісочком та кришталево чистою водою, що знаходиться на схід від Австралії. Коли кілька років тому я відвідав це місце, то був вражений його красою. Тут можна плавати разом з черепахами. А ще поруч плавають Талассоми місячні, чий колір нагадує неонові рекламні щити. В тій лагуні я бачив коралові рифи, на яких кишіли риби-клоуни і риби-метелики, що так і норовили торкнутись моєї руки. Приголомшений блискучою красою, я не міг не прославити Бога.

Очищення

Коли я одного разу відкрила двері посудомийної машини, то помітила, що щось не так. Замість блискучого чистого посуду я витягнула тарілки й склянки вкриті брудними плямами. Але я не знала, в чому була справа: чи то жорстка вода в нашому районі призвела до якихось руйнацій, чи зламалась сама машина?

Рясний плід

Щоліта в мене викликають захоплення плоди, які ростуть на подвір’ї наших сусідів. Виноградні лози, які обвивають наш спільний паркан, увішані великими гронами винограду. А гілки дерев, що ростуть біля паркану, усіяні сливами і апельсинами. І так близько – просто простягни руку.

Дбайте про вбогих

Джон Ньютон писав: “Якщо дорогою додому я дам півцента дитині, яка загубила його, і можу цим втерти її сльози, то маю відчуття, що вчинив щось гідне. Звісно, потребую прагнути більш великих речей, але мушу не забувати і про це”.

Ретельний пошук

Щосуботи наша сім’я приходить на стадіон, щоб підбадьорити нашу доньку, яка приймає участь в шкільних перегонах. Коли бігуни перетинають фінішну смугу, вони прямують до своїх однокласників, тренерів та батьків. Спортсмени опиняються у великому натовпі і серед цієї юрби доволі важко знайти “своїх”. Отже, ми ретельно вдивляємось у натовп, готуючись прийняти у свої обійми ту єдину спортсменку, задля якої ми взагалі сюди прийшли – нашу улюблену доньку.

Кобра і велосипед

Протягом багатьох років я часто розповідав іншим історію, яка мала місце, коли ми з братом були ще малюками й жили в Гані. Мій братик наїхав триколісним велосипедом на маленьку кобру. Велосипед був заважкий для змії, щоб вона могла вилізти з-під переднього колеса. Кобра опинилась у пастці.

Приманка

Влітку 2016 року моя племінниця переконала мене пограти в “покемонів” – рольову гру на смартфоні з використанням камери. Суть гри полягає у ловінні маленьких створінь з японських мультиплікаційних фільмів. Коли покемон з’являється в грі, на екрані смартфона можна побачити кульки білого та червоного кольору. Щоб піймати покемона, потрібно пальчиком підштовхувати кульку в напрямку до нього.

Інтереси інших

Мій друг Хайме працює у величезній міжнародній корпорації. Сталося, що коли він був ще новачком у цій компанії, до його столу підійшов незнайомець і запитав, чим саме він займається на своїй роботі. Розповівши про себе, мій друг запитав ім’я незнайомця. “Мене звуть Річ”, – відповів той.

Провини нема!

В дитинстві я запропонувала своїй подрузі сходити до сувенірного магазину неподалік від мого дому. Але вона повела себе негідно: сунула мені в кишеню жменю кольорових шпильок і виштовхала мене швиденько за двері. Почуття провини краяло мене цілий тиждень. Нарешті я відважилась підійти до матері й зі сльозами на очах зізнатись у всьому.

Пополовіли для жнив

В кінці літа ми ходили на прогулянку у Новий Ліс в Англії. Ми весело проводили час, збираючи в лісі ожину і милуючись тим, як граються неподалік коні. Насолоджуючись солодкими і безкоштовними ягодами, я згадала слова, які Ісус колись сказав Своїм учням: “Я вас жати послав, де ви не працювали” (Ів. 4:38).

Вгамуйтесь

“За останні п’ять років ми створили більше інформації, ніж за всю історію людства, і ця інформація обрушується на нас повсякчасно, – писав Деніель Левітін у своїй книзі «Організований розум: мислення в століття інформаційного перевантаження» . – Ми, в деякому розумінні, розвили залежність від гіперстимуляції”. Постійний потік новин та нових знань може стати домінуючим у нашому розумі. В сьогоднішніх реаліях, коли наш мозок бомбардують засоби масової інформації, все важче знаходити час для тиші, розважань і молитви.

Переміна

Сталося, що під час поховального служіння на честь померлого старого ветерана служитель розмірковував про те, де міг би знаходитись тепер небіжчик. Замість того, щоб сказати людям про те, як вони могли б пізнати Бога, він почав фантазувати про речі, яких у Святому Письмі взагалі немає. “В чому ж надія?” – подумав я.

Від смутку до радості

У Келлі під час вагітності виникли ускладнення, тому лікарі вирішили зробити їй кесарський розтин. Та незважаючи на всі муки, Келлі швидко забула про всі свої страждання, коли в її руках опинився новонароджений син.

Ви − оригінал

Кожен із нас є творінням Божим. Ніхто не доклав руки до створення самого себе. Ми не стали талановитими, гарними або великими на зріст, завдяки самому собі. Бог створив кожну людину за образом Своїм і подобою Своєю. Він задумав кожного з нас і сформував згідно зі Своєю невимовною любов’ю.

Обітниця безпечної домівки

Шістдесят п’ять мільйонів. Така кількість біженців сьогодні, які змушені були залишити свої домівки через конфлікти та переслідування. Рекордна кількість. Організація Об’єднаних Націй звернулась до світових лідерів з проханням працювати разом над тим, щоб кожна дитина у світі могла здобути освіту, щоб кожен дорослий мав роботу, а кожна родина мала домівку.